KUULA | Solaraadio #3: Kuidas saab päikeseauto Tartust Austraaliasse?

Helina Hansar
Copy
Foto: Solaride

Taskuhäälingu kolmandas osas avavad saatekülalised tagamaid, kuidas toimetada iseehitatud päikeseauto Tartust Austraaliasse.

Linnulennult on Tallinnast Austraalia põhjaossa Darwinisse ca 12 000 km. Kuidas päikeseauto sinna jõuab ja millega tuleb arvestada, seda avavad Solaride’i logistikapartner MyDello kaasasutaja Magnus Lepasalu, Solaride'i vilistlane Sven Raba ja Austraalia võistluse projektijuht Mikk Saarmann.

Solaride esitles 15. juunil järgmise generatsiooni võistlussõidukit, millega on lähinädalate jooksul läbitud enam kui 1000 kilomeetrit. Testsõitude ajal on ilmnenud mõningaid probleeme, mis on inseneride suure töö tulemusena saanud kiiresti ka lahendused. Tiim on ööd ja päevad veetnud Eesti Maaülikooli garaažis, et enne päikeseauto transporti Austraaliasse muuta auto töökindlamaks ning valmistada ette dokumendid ja mõelda üksikasjalikult läbi vajalikud tööriistad ja varuosad, mis on vaja merekonteineriga Austraaliasse toimetada.

Saates arutletakse muuhulgas ka teemadel:

  • Mida kujutab endast logistiku amet?
  • Millist missiooni täidab MyDello?
  • Milline oli Solaride’i esimene võistluskogemus Marokos 2021. aastal?
  • Kuidas päikeseautoga Marokost tagasi tulles Itaalias avarii tehti ja kuidas MyDello Solaride’i tiimi probleemist välja aitas?

Saadet juhib filmitegija ja solarider Desiree Talv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles