Logiraamat #3 | 74 päeva võidusõiduni

Helina Hansar
Copy
Foto: Berta Kisand

Mõni nädal tagasi võis ehk tunduda, et tuul tiimi purjeist on kadunud ning seistakse paigal keset merd. Eks see mingil määral nii ka oli, sest suvi on käes ja tahes-tahtmata hakkavad kohustused ununema ning raugeb ka jaks.

Pärast hiljutisi suvepäevi on tiim võtnud taas jalad kõhu alt välja ning asunud teele uue hooaja ja Austraalia suunas, mis pole enam seitsme maa ja mere taga.

Lühikese ajaga on palju toimunud. Teeme hästi lihtsalt ja järgemööda!

PÄIKESEAUTO

Päikeseauto jõudis 5. augusti õhtul Antwerpeni sadamasse, kust liigub edasi Londonisse. Hoiame laeva liikumisel live’is silma peal!

Darwinisse on veel pikk teekond, kuid kohale jõudes tuleb päikeseautol läbida tehniline kontroll, millega hinnatakse auto turvalisust. Tehniline kontroll on jaotatud veel omakorda kaheks: staatiline ja dünaamiline kontroll. Nende jaoks tegelebki inseneeriatiim praegu töö dokumenteerimisega. Antud dokumentidega tõendab tiim ära, et ehitatud päikeseauto on Bridgestone World Solar Challenge reeglitele vastav ning need hõlbustavad kontrollist läbisaamist.

Lisaks sellele tuleb tiimil täita ära ka erinevad vormid A1st kuni D1ni ning nendes tuleb välja tuua nii auto, tiimi kui ka logistikaga seonduv.

TIIM

Meil on Sulle pommuudis, isegi kaks! Lisaks Eesti esinduskoondisele, sõidab Austraaliasse ka peaaegu täies koosseisus Solaride’i juhatus ning delegatsioon, kes tulevad finishisse tiimi vastu võtma.

Teine uudis on veelgi võimsam! Austraalia tiimiga liitub ka dokumentaalitiim, kes jäädvustab kogu seikluse ja mis loodetavasti jõuab uuel aastal kinolinale kooliõpilastele vaatamiseks. Kuid miks dokumentaal? Seda ikka selleks, et näidata, kui palju ägedat pakub tehnoloogiamaailm kõigile noortele, kes tahavad midagi ise oma kätega teha.

AUSTRAALIA

Tiim läheb Austraaliasse veidi enam kui kuuks ajaks, mis tähendab hoolikat läbimõtlemist, kuidas tiimi eluolu korraldada. Selleks tegeleb Austraalia projektitiim mh toitlustuse väljatöötamisega - kuidas kõik tiimiliikmed võistluse ajal saaks ära toita ja joota, nii et see neile endile suurt rahalist väljaminekut ei tekitaks. Lisaks pannakse kokku kohapealse varustuse hankimise sisendit, et tiimil oleks tööriistu, millega autot parandada; nõusid, millega süüa teha; ja generaatoreid, et hoida akusid laetuna.

Järgmise nädala teises pooles toimub Austraalia tiimi mitmepäevane kokkusaamine, kus jagatakse infot Austraalia kohta, õpitakse üheskoos esmaabivõtteid ning tugevdatakse kambavaimu. Mida kokkusaamisel räägitakse ning millised küsimused on tiimil tekkinud, sellest kõigest saab lugeda juba õige pea!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles