Bridgestone toetab maailma suurimal päikeseautode võistlusel Solaride’i

Helina Hansar
Copy
Foto: Kenneth Kadastik

Maailma juhtiv rehvi- ja kummitoodete tootja Bridgestone toetab Eesti päikeseautode arendajat Solaride oktoobris Austraalias peetaval World Solar Challenge 2023 võistlustel rehvidega.

Bridgestone'i piirkondliku kõneisiku Intars Vizbulise sõnul on World Solar Challenge osa transpordisektori jätkusuutlikkuse arendamisest. “Solaride'i sponsoreerimisega toetame ka järgmise põlvkonna insenere ja juhte, kellel on suur roll jätkusuutliku transpordi arendamisel,” ütles Vizbulis. Bridgestone'i osalemine World Solar Challenge'il peegeldab Vizbulise sõnul ettevõtte pühendumust jätkusuutlikuma tuleviku loomisele, arendades süsiniku jalajälge vähendavaid tehnoloogiaid. “Võistlusel varustatakse Solaride’i meeskonna sõiduk Bridgestone'i rehvidega, mis suudavad parandada päikeseenergial töötava sõiduki jõudlust.”

Bridgestone'i ENLITEN tipptasemel rehvitehnoloogia tagab autojuhile maksimaalse ohutuse ning efektiivsuse. Lisaks võimaldab ENLITEN tehnoloogia kohandada Bridgestone'i rehvivalikut transpordisektori pideva arenguga, muutes muuhulgas ettevõtte kogu rehvivaliku sobilikuks ka elektriautodele.

Solaride’i finants- ja partnerlusjuhi Karl-Tanel Paesi sõnul on Bridgestone World Solar Challenge enamat kui lihtsalt võistlus. “Hullumeelsest ideest ehitada päikeseauto on saanud valdkondi ühendav haridus- ja koostööprojekt, mis keskendub tulevikutalentide toetamisele ja tehnoloogiahariduse populariseerimisele,” ütles Paes, kelle sõnul jääb järgmise kümne aasta jooksul Eestis puudu 2/3 järgmise põlvkonna töötleva tööstuse inseneridest. “Päikeseauto ehitamisega toob meeskond inseneeria noortele lähemale. Oleme tänulikud, et meie toetajad, sealhulgas Bridgestone, jagavad samu väärtusi ning pakuvad spetsiaalseid rehve, mis aitavad meil eesmärke saavutada,” rääkis Paes.

Bridgestone'i EMIA (Europe, Middle East, India and Africa) juhatuse liige ja jätkusuutlikkuse juht Koji Takagi sõnul võimendab jätkuv toetus World Solar Challenge'ile kolme ettevõtte E8 Commitmenti põhilubadust pakkuda ühiskonnale, klientidele ja tulevastele põlvkondadele uusi lahendusi energia, ökoloogia ja tõhususe valdkonnas. “Kõik need kolm fookusvaldkonda on otseselt seotud meie keskkonnaeesmärkidega saavutada 2050. aastaks süsinikuneutraalsus ja töötada 100% taaskasutatud ja taastuvate materjalidega, samuti edendada säästvaid rehvitehnoloogiaid ja -lahendusi, mis hoiavad keskkonda tulevaste põlvkondade jaoks,” ütles Koji Takagi.

Bridgestone World Solar Challenge 2023 on enam kui 3000 kilomeetri pikkune päikesesõidukite suurim ja mainekaim võistlus, mis sai alguse 1987. aastal ja mida peetakse iga kahe aasta tagant. 2019. aastal osales võistlustel 53 meeskonda 24 riigist, hinnanguliselt jälgis toona üritust üle 25 miljoni inimese. Võistkonnad tutvustavad World Solar Challenge'il nii oma disaini kui insenerilahendusi ning võistluse eesmärk on innustada järgmise põlvkonna insenere jätkusuutlikkuse ja keskkonnateadlikkuse edendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles