LOGIRAAMATU VI OSA | 3 päeva Eesti päikeseauto koondise äralennuni

Helina Hansar
Copy
Foto: Berta Kisand

“Pole halba ilma, on vaid vale riietus”, kes meist ei oleks kuulnud seda mõttetera? Polaaralale me ei kipu, kuule samuti mitte, kuid riietus on oluline igal aastaajal ning allahindlusi selles osas me ei kavatse teha isegi juhul, kui Austraalia meenutab praegu Eesti südasuviseid ilmu parimatel päevadel.

21. septembri õhtul läheb teele esimene grupp Eesti koondisest ning võistlus jõuab iga päevaga aina lähemale. Teeme taas kõigest järgemööda!

PÄIKESEAUTO

Austraaliast ligi 3000 kilomeetri kaugusel - ligikaudu sama kaugel nagu autosõit Tartust Madridi - on meie päikeseauto endiselt Singapuris ja ootab viimase etapi algust Darwinisse, kuhu prognooside kohaselt peaks jõudma 26. septembril. Hoiame pöidlaid, et päikeseautoga oleks kõik korras ja konteineris olevate asjadega samuti.

Foto: Solaride

TIIM

Austraalia meediatiim kohtus eelmisel nädalal Postimehega, et koos paika panna, kuidas artikleid ja sõnumeid võimendada. Plaan sai võimas ning kuna Adelaide’iga on ajavahe -7 tundi, siis lugejad saavad hommikuks kohvi kõrvale nautida Eesti koondise värvikaid seiklusi Postimehe teemaveebis ja storydes.

Eesti esinduskoondis sai kätte esindusvormi Grollsilt. Solaride oli juba varem Grollsiga koostööd teinud ning nende poolt saadud tööriided on olnud kvaliteetsed ja mugavad. Esindusvormi näol on tegemist liikuvaks tööks mõeldud riietega. Lühikesed püksid said valitud selle järgi, et oleksid venivad ja liikumisel mugavad. Särkide puhul ootasime, et need oleksid hingavad ja kiiresti kuivavad, kuna päeval on väga soe, aga öösel langeb temperatuur 10 kraadi lähedale. Seetõttu oligi oluline, et särk kuivaks ruttu ja meeskonnaliikmed haigeks ei jääks.

Täpselt nädal enne esimese grupi väljalendu sai Eesti esinduskoondis taas üle maailma veebikõnes kokku ning räägiti läbi, mida meeles pidada ning kuidas end lennuks ette valmistada.

Foto: Berta Kisand

AUSTRAALIA

Neljapäeva õhtul lendab 11-liikmeline grupp Eesti koondisest esimesena Austraalia poole ning jõuab kohale 23. septembril. 24. septembril liituvad veel viis tiimiliiget, kellest üks tuleb USAst. Nendel päevadel on eesmärgiks saada kätte rendiautod, osta telefonidele kõnekaardid ning pärast pikka lendu kohaneda ajavahega.

Millal liituvad teised ja millised on esimesed muljed Austraaliast, sellest saab lugeda juba järgmisel nädalal ilmuvast logiraamatust. Hoia silma peal ka Solaride’i sotsiaalmeediakanalitel, leiad meid üles @team.solaride.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles