Saame tuttavaks päikeseauto tiimiga | meediatiim

Helina Hansar
Copy
Solaride'i Austraalia võistluste meediatiim
Solaride'i Austraalia võistluste meediatiim Foto: Berta Kisand

Solaride’i ligi 70-liikmelisest tiimist sõidab Austraaliasse 24. Saame nendega tuttavaks ning uurime, millega nad tegelevad. Alustame Eesti päikeseauto koondise meediatiimist.

Jette-Mari Stammer
25
Austraalia meediatiimi juht

Jette meeldivaks üllatuseks on olnud see, kui palju ta on saanud Austraalias ka muudele asjadele käed külge lüüa. Näiteks õppis ta just 3D printimise ära, et inseneride tööd lihtsustada.

Austraalia päikeseautode maailmameistrivõistluste Solaride'i meediatiimi juht Jette-Mari Stammer.
Austraalia päikeseautode maailmameistrivõistluste Solaride'i meediatiimi juht Jette-Mari Stammer. Foto: Berta Kisand

Jette vastutab meedia meeskonna juhtimise ja sotsiaalmeedia sisuloome eest. Enne Austraaliasse tulekut saime temalt sõnumeid tihti väga hilistel õhtutundidel, sest igapäevaselt elab ja töötab ta hoopis USAs.
Jette kireks on digiturundus ja kommunikatsioonikorraldus ning ta on North Central College’i organisatsiooni kommunikatsiooni ja sotsiaalse ettevõtluse eriala värske vilistlane.
Nüüd haub ta plaani, kuidas peagi Eestisse tagasi tulla, sest eesti kultuuri ei ületa miski. Teised tiimiliikmed ütlevad tema kohta pöörane ideede generaator, kes ei kohku kunagi takistuste ees.

Berta Kisand
25
fotograaf
Üllatus Austraalias: Inseneridele ei meeldi 🇦🇺 konnadega vannituba jagada.

Austraalia päikeseautode maailmameistrivõistluste Solaride'i meediatiimi fotograaf
Austraalia päikeseautode maailmameistrivõistluste Solaride'i meediatiimi fotograaf Foto: Toomas Teder

Berta kohta võiks kahtlemata öelda Hunt Kriimsilm, sest ta tegeleb nii fotograafia, videograafia, graafilise disaini kui ka sisuloomega. Oma vägeva portfoolio ja kogemustepagasiga, on just tema õige inimene päikeseautode maailmameistrivõistlustel toimuvat kajastama. Berta liitus Solaride’iga juba 2020. aastal, mil õppis Pallase Kõrgemas Kunstikoolis meediadisaini.

Toomas Teder
33
videograaf
Üllatus Austraalias: Nägi hiiglaslikku nahkhiirt

Austraalia päikeseautode maailmameistrivõistluste Solaride'i meediatiimi videograaf Toomas Teder
Austraalia päikeseautode maailmameistrivõistluste Solaride'i meediatiimi videograaf Toomas Teder Foto: Berta Kisand

Toomas vastutab, et Austraalias saaks videole kõik vahetud emotsioonid, takistused ja võidud, millega tiim kokku puutub. Oma “teeme ära suhtumise” ning kustumatu motivatsiooniga on Toomas väga oluline tiimiliige, sest võistluse jooksul peab ta olema kaameraga valmis kiirelt reageerima mistahes olukordades. Toomas õppis Tartu Rakenduslikus Kolledžis reisikorraldust, ent kirg visuaalse sisuloome vastu on toonud ta hoopis sellesse valdkonda.

Helina Hansar
24
kommunikatsioonispetsialist
Üllatus Austraalias: Leib ei ole tavapärane toiduaine, mida poest leiab

Austraalia päikeseautode maailmameistrivõistluste Solaride'i meediatiimi kommunikatsioonispetsialist Helina Hansar
Austraalia päikeseautode maailmameistrivõistluste Solaride'i meediatiimi kommunikatsioonispetsialist Helina Hansar Foto: Berta Kisand

Minu ülesandeks on Solaride’i pöörane teekond teha meedias nähtavaks ning kirjutada lugusid Postimehe teemaveebi. Olen Solaride’i liige juba möödunud hooajast saati, kui õppisin Tartu Ülikoolis ajakirjandust ja kommunikatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles