Solaride lõpetas testsõidu maastikupõlengu tõttu

Helina Hansar
Copy
Foto: Berta Kisand

Eesti päikeseauto koondise teine testsõit Gunn Point Roadil lõppes plaanitust varem maastikupõlengu tõttu. Testimine lõpetati ning pöörduti tagasi Darwinisse. Tiimi liikmed on terved ja kannatada ei saanud.

Maailmameistrivõistlustel osalevad päikeseautode tiimid testivad autosid Gunn Point Roadi maanteel, mis asub Darwinist eemal ning on vähese liiklusega. Solaride’il oli plaanis testida päikeseautot kella kaheksast hommikul kuni kella viieni õhtul, kuid kell 13.35 tuli teavitus päikeseautot saatvast turvaautost tumeda suitsu kohta.

Ligikaudu 100 meetri kaugusel päikeseauto peatuskohast olid tee ääres leegid. Tiim käitus vastavalt põlengute ohutuskoolitusele ning jõudis kiirelt tagasi ohutusse punkti. Tiimi peainsener Karl August Tatuntsi sõnul on tal hea meel, et kõikide tiimidega on hästi ning korraldajad olid meeskondasid põhjalikult ettevalmistanud, kuidas sellistes olukordades käituda. “Meie jaoks tähendas testpäeva enneaegne lõpp eelkõige seda, et meil on vähem infot päikeseauto kohta, mille tõttu on keerulisem otsuseid vastu võtta. Siiski, meie auto sõidab ja oleme võistlusvõimelised. Kõik on endiselt hästi,” rääkis Tatunts.

Darwini külje all asuvasse Hidden Valley garaažidesse tagasi jõudes, käisid päikeseautode tiimid veendumas, et kõigiga on korras. Testsõidul kaasas olnud Solaride’i meediatiimi juht Jette-Mari Stammeri sõnul pidid osad tiimid põlengu ajal asukoha tõttu ootama ohu möödumist, kuid kõik jõudsid peagi tagasi. “Päikeseautode kommuun on väga ühtehoidev ja oli julgustav näha sellist hoolt ja kambavaimu,” kirjeldas Stammer.

Maastikupõlengute hooaeg on algamas ning põlengute oht kõrge. Valitsus on loonud põhjalikud juhised, kuidas sellistes olukordades käituda ning end ja loodust hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles