Saame tuttavaks päikeseauto tiimiga | mehaanikatiim

Helina Hansar
Copy
Foto: Berta Kisand

Lubage tutvustada, teie ees on Eesti päikeseauto koondise mehaanikatiim. Ilma mehaanikatiimita oleksime maailmameistrivõistlustel käpuli ja unistaksime Stenist, Kristost, Ülost, Peterist, Sandrist ja Ardost.

Kes kuuluvad meie mehaanikatiimi? Alustame tiimijuhist Peterist.

Peter Kipp
21
mehaanikatiimi juht
Üllatus Austraaliast: RGB (värvilised) linnud

Foto: Berta Kisand

Peter vastutab, et meeskonnal oleks siht selge ning tegeleb akupaki disainiga. Peter leidis oma tee Solaride'i üsna varakult, olles liitudes gümnaasiumiõpilane. Nüüdseks õpib ta TalTechis integreeritud tehnoloogia eriala 2. kursusel.

Sten Raud
24
mehaanik
Üllatus Austraaliast: kui kokkuhoidev on päikeseautode kommuun

Foto: Berta Kisand

Sten liitus meie meeskonnaga küll alles sügise lõpus, kuid selle ajaga on ta jõudnud disainida juba erinevaid auto vedrustuse komponente. Mehaanika tiimiliikmed räägivad, et Sten on jõudnud TalTechi tootearenduse ja robootika õpingute kõrvalt ka märkimisväärselt kogu auto tootmisesse panustada.

Kristo Kannik
24
mehaanika-insener
Üllatus Austraaliast: Kui Austraalia ohtlikuks eluslooduseks olin valmis, siis siinsed maastikupõlengud on olnud minule halvaks üllatuseks. Pool ajast on siin viibitud ja oleme juba kahel korral lahtised leeke näinud. Silmapiiril suitsupilvi olen kümneid kordi täheldanud. Peab lootma, et võistluse nädalal need põlengud meie osavõttu takistama ei hakka.

Foto: Berta Kisand

Kristo teadis tiimiga liitudes kohe, et tema tahab tegeleda aerodünaamikaga. Tänu temale on meie auto voolujooneline ja stabiilne ka külgtuulelistes tingimustes. Kristo on lõpetanud Southamptoni ülikoolis aeronautika ning kosmonautika eriala.

Ülo Pajutee
25
Mehaanik ja päikeseauto juht
Üllatus Austraaliast: Terve tee jooksul Adelaidist Darwinisse nägi vaid mõnda üksikut (elusat) kängurut.

Foto: Berta Kisand

Ülo on olnud Solaride’is juba hooaja algusest saati ning tema on meie vankumatu raamispetsialist. Tänu Ülole saame olla kindlad, et meie auto toruraam on vastupidav ja turvaline. Oma kuldseid käsi lihvib Ülo Tallinna Tehnikakõrgkoolis, kus ta õpib autotehnika erialal.

Sander Robas
20
mehaanik
Üllatus Austraaliast: Austraalias on ainult kolm ajavööndit

Foto: Berta Kisand

Sander vastutab kõige komposiidiga seotu eest. Kõik, mis vajab meisterlikult lamineerimist, akupakist auto kereni, käib tema käe alt läbi. Solaride'i teekonda alustas ta 2023. veebruari alguses ning ta õpib TalTechis tootearenduse ja robootika eriala 2. kursusel.

Ardo Tiits
41
mehaanika-insener
Üllatus Austraaliast: Austraalia ei ole keskelt kõrb ja tühi väli ning outback tundub lõputu

Foto: Berta Kisand

Ardo vastutab auto vedrustuse ja esimeste rattakatete mehaanika eest, sest ta on algusest peale selle kallal tööd teinud ning tunneb seda paremini kui keegi teine. Ardo on varasemalt edukalt lõpetanud Tartu Ülikooli materjaliteaduste magistri ning praegu töötab ta Kroonpressi trükikoja insenerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles