Saame tuttavaks päikeseauto tiimiga | tarkvaratiim

Helina Hansar
Copy
Foto: Berta Kisand

Viimase tiimina on jäänud tutvustada Austraalia tarkvaratiim, kes hoiab päikeseautot töös ja paneb tarkvara abil auto liikuma. Kuldsete käte ja terava mõistusega insenerid on leidnud paljudele väljakutsetele lahendused ning annavad endast kõik, et auto oleks töökindel.

Artur Salumäe
22
Püsivara tiimijuht
Üllatus Austraaliast: Austraalia toitudes on väga palju rohkem suhkrut kui Eesti toitudes.

Foto: Berta Kisand

Artur on meie tiimi manussüsteemide arendaja, tema vastutab selle eest, et elektroonika ja tarkvara sama sammu astuks. Ta on pädev nii elektroonikas kui ka tarkvaras, mis annab suurt väärtust kahe tiimi ühendamisel. Artur on praegu Tartu Ülikoolis 3. aasta arvutitehnika tudeng.

Siim Ilves
24
Tarkvara tiimijuht ja päikeseauto piloot
Üllatus Austraaliast: Teekond Austraaliani võttis kaua aega ja hõlmas palju erinevaid kultuurikeskkondi, kuid kohale jõudes on vibe jälle sarnane Euroopale.

Foto: Berta Kisand

Siim on tarkvaratiimi üks juhtidest, kes jälgib, et tiimiliikmed saaksid teha oma tööd parimal tasemel. Siimu tugevuseks on suure pildi nägemine - ta tajub, kuidas auto kui tervik töötab ning mis on vajalik tarkvaraliselt ära teha, et kõik komponendid ka omavahel töötaksid. Siim lõpetas eelmine aasta Cleveroni Akadeemia ning on nüüd automaatika ja tarkvara arendusjuht firmas Spacedrip.

Johan Hollak
22
tarkvarainsener ja strateeg
Üllatus Austraaliast: Austraalia võtab oma looduskaitset väga tõsiselt, kõiki piiri ületavaid asju kontrollitakse põhjalikult, et poleks midagi elavat kasas, mis võiks siinset ökosüsteemi kahjustada. Mul pesti lennujaamas ketsid mullast puhtaks.

Foto: Berta Kisand

Johan on meie tarkvaratiimi raudvara. Tema on kirjutanud suurema osa koodist optimaalse kiiruse kalkulaatori jaoks, tänu millele suudab meie auto valida ajahetkes parima kiiruse, võttes arvesse erinevaid autole mõjuvaid tegureid. Johani suurimaks tugevuseks on tema tahtejõud ja järjekindlus. Johan on Tartu Ülikooli 3. aasta informaatika tudeng ning töötab Playtechis tarkvaraarendajana.

Reio Põder
38
Safety officer ja strateeg
Üllatus Austraaliast: Millist häält mõni lind teha võib

Foto: Berta Kisand

Reio on meie tiimi füüsik, kelle teadmiste abil saame paremini aru meie autole mõjuvatest jõududest ja nende prioriteetsustest. Reio aitab kaasa nii aerodünaamika analüüsimisel kui ka OSC mudeli koostamisel, hinnates autole mõjuvate jõudude omavahelisi seoseid. Reio kogemused ja teadmised annavad tiimile teise vaatenurga. Praegu töötab Reio erialaliselt kütuseelementide insenerina.

Kristjan Kleimann
35
Tarkvara tiimijuht ja päikeseauto piloot
Ootus Austraaliast – Ootan Austraaliast suurepärast meeskonnatunnet, väljakutseid täis, kuid rahuldust pakkuvat võistlust ning rikkalikku päikesepaistet. Olen põnevil, et võistelda selles kaunis riigis ja tutvuda nende kultuuriga. Samuti känguru tahaks näha, aga kaugelt.

Foto: Berta Kisand

Kristjan on tarkvaratiimi üks juhtidest. Tema vastutab selle eest, et meie tarkvaralahendusteni jõuaks autost vajalik info kohale ning et selle info töötlemise tulem oleks võimalikult efektiivne. Kristjan suudab hoida positiivset meelt ja teistes optimismi säilitada. Ta lõpetas eelmine aasta Cleveroni Akadeemia, praegu töötab Clevonis ja alustas magistrikraadi Tartu Ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles