Saame tuttavaks päikeseauto tiimiga | meedik

Helina Hansar
Copy
Foto: Berta Kisand

Kõik meeskonnaliikmed on oma ala spetsialistid, aga ilma tugijõuta võivad olukorrad kiiresti üle pea kasvada. Austraalias aitab muresid ja üllatuslikke olukordi lahendada tiimi meedik Johanna-Britt Berzin, kes jõudis Darwinisse üleeelmisel nädalal.

Johanna Britt Berzin
25
meedik
Ootus: Osa minust loodab, et terve reisi vältel ei peagi ühegi mürgise olendiga tegemist tegema, samas teine osa minust läheb veidi hasarti mõtte peale, et saaks oma silmaga näha maailma mürgiseimaid Funnel-Web ämblikke ning Taipan madusid, kelle kohta uuritud sai enne tulekut.

Foto: Berta Kisand

Johanna Britt vastutab meie meeskonna tervise eest. Igal võimalikul moel väldime me seda, et meie meeskonnaliikmetega midagi juhtuks, kuid parem karta kui kahetseda. Britt on Tartu Ülikooli 5. kursuse arstitudeng, kellel on professionaalne kogemus ja haridus, et meeskonna tervise eest hoolt kanda.

Septembris käis Johanna-Britt ka ühe saatekülalisena Solaraadios, kus rääkis Austraalias ees ootavatest ohtudest. Juttu tuli karmidest tingimustest ning erinevatest ohtudest, milleks tiim on valmistunud.

Tema sõnul on enamik halvad stsenaariumid ennetatavad ning samuti pole kõiki loomi mõtet katsuma minna. “Isegi pealtnäha ohutu sajajalgne võib endast probleeme kujutada,” sõnas ta. Austraalias kohapeal olles, on meedik pidanud peamisteks probleemideks pisitraumasid ning liivakärbestest ja päikesest tulenevad kahjustusi.

Põnevat osa Austraalia erist, kus saatekülalisteks olid Eesti koondise “Solaride” tiimijuht Mart Erik Kermes, mehaanika tiimijuht Peter Kipp ja meedik Johanna-Britt Berzin on võimalik kuulata järele Spotifyst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles