Galerii Eesti päikeseauto koondis läbis edukalt dünaamilise tehnilise kontrolli

Helina Hansar
Copy

Eesti päikeseauto koondis Solaride läbis teise poole tehnilisest kontrollist, mis oli eelduseks maailmameistrivõistlustel starti asumiseks. Kvalfikatsioonisõidus saadi cruiser klassis 6. koht ning võistlustel starditakse 26. tiimina. Päikeseautode MM algab pühapäeva hommikul kell 8.00 kohaliku aja järgi.

Nädala alguses läbitud staatiline tehniline kontroll oli üks kohustuslikest osadest, mis tuli läbida kõikidel päikeseautodel ja kus pöörati tähelepanu auto ehituse vastavusele reeglite osas. Täna läbiti edukalt dünaamiline tehniline kontroll, kus päikeseautodel tuli sõita hea aeg kvalfikatsioonisõidus, teha pidurdustest ja sõita slaalomit ettenähtud ajavahemikus. Mõni päev varem sõideti dünaamilise tehnilise kontrolli ühe osana ka kaheksat, mis tuli läbida vähem kui 18 sekundiga.

Päikeseauto läbis Darwinis asuva Hidden Valley Raceway ringraja ajaga 2:39:4009, saavutades keskmiseks kiiruseks 64,8 kilomeetrit tunnis. See asetas Eesti esinduskoondise oma võistlusklassi arvestuses 6. kohale üheksast konkurendist.

Päikeseauto piloot Ülo Pajutee sõnul sõitis ta pedaal põhjas pidurdamata. “Solaride’i päikeseauto mootorid ei ole istmesse suruvaks kiirenduseks mõeldud, vaid üliefektiivseks kestvussõiduks. Seetõttu tuli hoida hoogu sees ning valida kõige optimaalsem trajektoor. Kurvidesse minnes rehvid vilisesid, kuid auto oli kontrolli all,” kirjeldas Pajutee.

Võistlus algab homme Eesti aja järgi öösel kell 1:30 vastu pühapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles