Dokumentaalfilm Eesti inseneride väljakutsuvast seiklusest nägi ilmavalgust

Alice Veedla
, Solaride
Uuendatud 1. märts 2024, 15:19
Copy
Foto: Joosep Kaan

Eesti esimese päikeseauto koondise keerulisest teekonnast Austraalias linastub dokumentaalfilm, mis on Apollo kinodes 4. märtsist.

Solaride oli esimene Baltikumi esindaja päikeseautode maailmameistrivõistlustel, Bridgestone World Solar Challenge'il Austraalias ning saavutas muljet avaldava tulemuse, tõestades Eesti noorte inseneride innovaatilisust ja pühendumust.

Tiimi teekonda Austraalias ja katsumusi tähistati 16. veebruaril Ülemiste Apollos dokumentaali esilinastusel. Film on mõeldud inspireerima noori Eestis ja kogu maailmas, julgustades neid haarama kinni väljakutsetest ja järgima oma unistusi.

««Solaride: julgus teha võimatut» ei ole lihtsalt dokumentaalfilm päikeseautode maailmameistrivõistlustel osalemisest. See on film ühe suure kogukonna unistuse täitumisest. See on film, mis näitab Eesti noorte tahet päriselt maailma muuta, päriselt ise enda tulevikku luua,» ütles kolmanda hooaja tegevjuht Asso Soosalu.

Vaatamata sellele, et võistlusel oli ennekuulmatu olukord, kus kõik tiimid pidid ühel hetkel raskete tingimuste tõttu sõidu katkestama, näitas Solaride’i meeskond erakordset vastupidavust ning saavutas Cruiser-klassis 3. koha. Tiimiliikmed jõudsid juba esimest korda osaledes poodiumile – üle ootuste hea saavutus, võttes arvesse, et kogu võistluse ajaloo peale ei ole jõudnud ligi 70 protsenti võistlejatest finišissegi. See saavutus ei ole ainult Solaride'i võit, see on tõestus Eesti tehnoloogilisest võimekusest ja insenerihariduse olulisusest.

Solaride jätkab oma missiooni, et inspireerida ja koolitada järgmise põlvkonna insenere, pakkudes neile reaalseid kogemusi ja proovikive, mis aitavad kaasa nende professionaalsele ja isiklikule arengule.

«Vaid kahe aasta jooksul sai kambast kogemusteta tudengitest väga tugev meeskond, kes suutis lahendada nii keerukaid tehnilisi kui ka meeskonnatööga seonduvaid sotsiaalseid probleeme. Selle tõestuseks on ka meie poodiumikoht maailmameistrivõistlustelt,» ütles eelmise hooaja inseneeria valdkonnajuht Mart Erik Kermes.

Solaride'i saavutused päikeseautode maailmameistrivõistlustel on vaid üks samm teekonnal, mis näitab Eesti võimet olla teerajaja tehnoloogia ja innovatsiooni valdkonnas.

Kutsume kõiki alates 4. märtsist Apollo kinodesse vaatama Solaride’i dokumentaali «Solaride: julgus teha võimatut».

Projekti suurtoetajad on haridus- ja teadusministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Tartu Ülikool, TalTech, Eesti Maaülikool, Tartu linn, Telia, Norma, Magnetic MRO, LHV, City Motors, Elmo, Euronics, Solarstone ja YOLO Group.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles