Eesti inseneride võidukad saavutused linastuvad kinodes

Alice Veedla
, Solaride
Copy
Solaride Austraalias päikeseautode maailmameistrivõistluste finišis.
Solaride Austraalias päikeseautode maailmameistrivõistluste finišis. Foto: Berta Kisand

Juba järgmisest esmaspäevast, 4. märtsist, on kinodes dokumentaalfilm „Solaride: julgus teha võimatut”, mis jutustab loo Eesti inseneeriatudengite võidukast osalemisest keerulistel päikeseautode maailmameistrivõistlustel Austraalias.

2023. aasta oktoobris toimunud Bridgestone World Solar Challenge oli ainulaadne ootamatu olukorra tõttu, kus kõik tiimid pidid ühel hetkel võistluse katkestama maastikupõlengute ja äärmiselt tugeva vastutuule pärast. Filmis selgub, kuidas Eesti tiim Solaride sai hirmutava olukorraga hakkama ning kuidas Eesti tudengid ehitasid maailmasmeistrivõistlustel kolmanda koha väärilise päikeseauto.

„Solaride: julgus teha võimatut” eesmärk on inspireerida noori haarama kinni väljakutsetest, mis esmapilgul tunduvad hirmsad ning populariseerida inseneeriat. Dokumentaalfilm linastub Apollo kinodes üle Eesti 4. märtsist 8. märtsini.

„See ei ole lihtsalt dokumentaalfilm päikeseautode maailmameistrivõistlustel osalemisest, vaid lugu Eesti tudengite unistuse täitumisest. Film näitab Eesti noorte tahet päriselt maailma muuta ja ise enda tulevikku luua,” ütles Solaride’i kolmanda hooaja tegevjuht Asso Soosalu.

Päikeseauto teeb tiiru ümber Eesti

Seoses filmi kinno jõudmisega alustab ringreisi ka Solaride’i päikeseauto. Esimene peatuspaik on Ülemiste Keskus, kus auto juba ootab külalisi uudistama. Edasi liigub päikeseauto Narva, Tartusse, Pärnusse ja Kuressaarde. Autot saab näha Ülemistes reedeni, 8. märtsini.

Päikeseauto on Ülemiste Keskuses 1.03 - 8.03.
Päikeseauto on Ülemiste Keskuses 1.03 - 8.03. Foto: Solaride

„Eesti insenerid paistavad silma oma nutikuse, usina tööeetika, praktilise lähenemise, analüüsioskuse ja probleemide lahendamise võimekusega. Need väärtuslikud omadused on tõstnud Eesti insenerid maailmas kõrgelt hinnatud positsioonile ja mängivad olulist rolli mitmesugustes eluvaldkondades. Haridusprogrammid nagu Solaride pakuvad noortele inseneridele suurepärast võimalust kogeda keeruliste ettevõtmiste eduks vajalike kogemuste laia spektrit,” sõnas Devid Liik, Milremi tehnoloogiajuht.

Solaride kutsub koolid kinno

Solaride korraldab koolidele ka filmi vaatamiseks eriseansse, kus kinokülastajad saavad võimaluse leida vastuse igale võimalikule inseneeriavaldkonda puudutavale küsimusele. Mõtteid jagavad meie oma noored insenerid, kes mängisid olulist rolli nii teise päikeseauto ehitamisel kui ka dokumentaalis võistlusloo jutustamisel. Päeva juhib sisulooja Andreas Melts. Kooliõpetajad võivad võtta Solaride’iga ühendust seanssidele registreerimiseks. 

Eriseansid toimuvad märtsi ja aprilli vältel Tallinnas, Narvas, Tartus, Pärnus, Kuressaares. Päikeseautot saab näha Tallinnas 1.03 - 8.03, Narvas 8.03 - 11.03, Tartus 22.03 - 28.03, Pärnus 29.03 - 2.04, Kuressaares 8.04.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles